Behandlinger

Hos Dyreklinikken Esbjerg er dit kæledyr i trygge hænder. Her er dit kæledyrs velvære vores højeste prioritet.

Vi tilbyder blandt andet:

Konsultation
Man kan få brug for en konsultation hos dyrlægen, hvis dit kæledyr ændrer adfærd. Se “Ændret adfærd kan være” her på siden.
Vaccination og sundhedsundersøgelse
Vi anbefaler, at du får vaccineret dit kæledyr en gang om året. Det er for at beskytte dit kæledyr bedst muligt mod alvorlige sygdomme, som man ikke har nogle effektive behandlinger imod. Få en snak med dyrlægen om hvilken vaccine der passer bedst til dit kæledyrs livsstil. I forbindelse med vaccination vil dyrlægen lave en fuld sundhedsundersøgelse.
Chipmærkning/Øretatovering
Det er lovpligtigt at alle hvalpe skal have en chip inden de er 8 uger. Chippen bliver med en kanyle lagt ind under huden i nakken, og kan herefter aflæses med en chipscanner. Dyrlæger, Falck, dyreinternater og politiet har en scanner, så de hurtigt kan aflæse hvem dyrets ejer er.
Der er ingen lovkrav til mærkning af katte, men vi anbefaler det på det kraftigste, da både ude- og indekatte bliver væk hjemmefra. Man kan vælge at få sin kat chippet eller øretatoveret. Hos dyreklinikken Esbjerg, har vi en tatoveringspen til at lave en tydelig øretatovering. Din kat vil blive lagt i fuld narkose, og vil ikke have smerter under eller efter tatoveringen.
Hunde bliver registreret ved Dansk Hunderegister, og katte registreres Dansk Katteregister.
Får du et kæledyr, som allerede er registreret under en anden ejer, skal dyret omregistreres til ny ejers navn.
Ultralyds rensning af tænder/tandbehandlinger
Katte og hunde kan, ligesom mennesker, få problemer med tænderne. Derfor anbefaler vi, at du børster tænder på dit kæledyr. Er skaden sket, og der er kommet tandsten, har vi her på klinikken en ultralydsrenser der grundigt renser tænderne og tandlommerne. Efter en tandrensning polerer vi tænderne, så plak og skidt får sværere ved at sætte sig fast.
Vi udfører også andre operationer som ved f.eks sygdom, tandbyld, fjernelse af tænder m.m.
Tandrøntgen
Vi kan nu tilbyde at tage røntgenbilleder af dit kæledyrs tænder i forbindelse med en tandrensning. Det er vigtigt for bedømmelsen af dit kæledyrs sundhed, at vi kan se og følge tandrøddernes tilstand. 
Operative indgreb
Hos dyreklinikken Esbjerg har vi en veludstyret operationsstue, hvor vi udfører forskellige operative indgreb. For mere information, se siden “Operation”
Medicinsk behandling
Vi tilbyder medicinsk behandling til kæledyr ved akut opstået sygdom samt kronisk behandling.
Røntgenundersøgelse
Hos Dyreklinikken Esbjerg har vi et røntgenrum, hvor vi kan tage billeder, samt lave kontrast røntgen. Det gør vi f.eks. ved akut opståede skader eller ved mistanke om fremmedlegeme.
Ultralydsscanning
Hvis dit kæledyr har brug for en ultralydsscanning, så kan vi tilbyde det her på klinikken. Det kan f.eks. være drægtighedsscanning, eller scanning ved mistanke om livmoderbetændelse.
Div. laboratorie arbejde
På klinikken kan vi udføre forskellige laboratorie undersøgelser på blod, urin, fæces, hud, svab m.m. Ved større udredninger sender vi prøverne til et ekstern laboratorie.
Allergi udredning
Oplever du ændringer i huden og pelsen på dit kæledyr, kan det skyldes allergi. Ved hjælp af en blodprøve, kan vi starte allergi udredningen.
Kloklip
Vi klipper kløerne på dit kæledyr. Ring gerne i forvejen, så finder vi en tid.

Info:

Hvornår skal jeg ringe til dyrlægen?
Ring altid når dyret ændrer adfærd uden umiddelbar årsag. I telefonen afgør vi sammen, om det er nødvendigt at I kommer eller du kan se tiden an.
Ved akutte skader
Akutte skader behandles omgående på klinikken. Vi stiller diagnose og giver behandling så snart I kommer. Hvis behandlingen kræver yderligere diagnostiske undersøgelser, spørger vi dig først. Du behøver derfor ikke være bange for, at regningen løber løbsk!
Ændret adfærd kan være

• aggressivitet
• urenlighed
• ændrede vaner m.h.t. bakkebesøg
• ændring i mængde/hyppighed/lugt m.h.t. urin og afføring
• ændret aktivitetsniveau
• øget eller nedsat lyst til mad & drikke
• sløvhed
• nedstemthed, dit dyr reagerer ikke som det plejer eller opfordrer ikke til leg og sjov
• dårlig lugt fra hud/hår, mund eller mave. Raske dyr lugter ikke
• øget soignering
• øget kløe eller gnubning
• ændret “stemme eller stemme brug”
• skyhed, dit dyr gemmer sig eller kommer ikke springende som det plejer.